Je huis verkopen? Deze kleine aanpassingen leveren je geld op. - C&M Vastgoed
Kenners van de regio | 3 kantoren | Hartelijk en betrouwbaar

Je huis verkopen? Deze kleine aanpassingen leveren je geld op.

Je wilt je woning zo snel mogelijk en tegen een goede prijs verkopen. Dat is logisch. Daarom is het belangrijk dat je jouw huis in een zo goed mogelijke staat op de markt zet. Door kleine ingrepen te doen kan de waarde van jouw woning al snel stijgen. Kopers hebben trouwens ook niet altijd het inbeeldingsvermogen om het potentieel van jouw woning te zien. Jij moet hen daar dus een handje bij helpen. Met deze vier tips lukt dit zeker:

Een likje verf
Een laag witte verf does the trick. Pak muren in felle kleuren aan of vervang oud behang. Witte muren zorgt voor een frisse uitstraling en meer ruimtegevoel. Vergeet ook de gaatjes in de muren niet te dichten en voorzie ook een likje verf op de plafonds.
Wil de koper nadien toch een andere kleur op de muur, dan hoeft hij er alleen maar over te schilderen. Witte verf is namelijk de perfecte grondlaag om mee te starten.

Repareer kleine gebreken
De fundamenten van je woning mogen dan wel stevig zijn, een woning die goed onderhouden is, is altijd sneller verkocht. Pak dus die kleine mankementen in je huis of appartement aan. Wellicht zie jij die kleine gebreken al lang niet meer. Maar een kandidaat-koper die jouw woning voor de eerste keer bezoekt, ziet ze wel.
Repareer loszittende deurklinken, knoppen aan radiatoren, een gebarsten raam, de slepende achterdeur, etc.
Van cruciaal belang om je huis verkocht te krijgen, is de aanpak van vochtplekken. Kandidaat-kopers gruwelen er namelijk van. En terecht. Een huis met vochtproblemen kan verregaande gevolgen hebben, en is niet enkel slecht voor de portemonnee, maar ook voor de gezondheid.  Zelfs wanneer het probleem verholpen is en je de sporen ervan nog niet aangepakt hebt, raden wij je aan om dit alsnog te doen.

Richt alle ruimtes in
Richt elke kamer in het huis in alsof je ze gebruikt. Dat geeft de kandidaat-kopers een goed beeld van de mogelijkheden van de woning. Misschien is er in de inkomhal nog plaats voor een ingemaakte dressingkast, is de zolder ideaal als speelruimte voor de kinderen, of kan de kelder gebruikt worden als opbergruimte. Maak dat visueel, wees creatief en richt met beschikbare middelen (dit hoeft heus niet altijd met dure materialen te zijn) de ruimtes in. Zo word je huis optimaal benut! 

Vergeet de buitenkant niet
Ga voor je huis staan en bekijk je huis alsof je een nieuwsgierige passant bent. Kijk naar je voorgevel, je voortuin en de oprit. Hoe ziet dit eruit?
Verwijder al het onkruid, veeg de vensterbanken schoon, haal grote spinnenwebben aan de raamhoeken weg, poets de voordeur.
Doe dat ook voor de tuin of het terras: spuit de tegels en tuinmeubelen proper, maai het gras kort, etc. Woon je in een appartement, kleed je terras dan aan met buitenplanten in pot of met kleine boompjes. Investeer niet in tierlantijntjes zoals een tuinkabouter, kleurrijke bloembakken of een prieeltje. Dit is smaakgevoelig en dragen niet bij aan de waarde van je woning.
Kortom, een goed onderhouden woning geeft je huis onmiddellijk een betere uitstraling. Omdat je vaak zelf niet meer ziet waar de gebreken van je woning zitten, kan je een vriend of vriendin vragen om een proef rondleiding doorheen je huis te doen. Zo zal je merken hoe iemand anders naar je huis kijkt en waar de pijnpunten liggen. Deze onder handen nemen met een minimum aan budget zullen de waarde van je huis doen stijgen.

Al onze klanten krijgen vrijblijvend advies op maat om hun huis met minimale aanpassingen aantrekkelijker te maken voor kandidaat-kopers. Wil je meer weten over onze aanpak? Contacteer ons per mail info@cm-vastgoed.be of bel ons op 0479 01 01 01