Kenners van de regio | 2 kantoren | Hartelijk en betrouwbaar

Hoe breng ik een bod uit?

Je droomhuis gevonden? Tijd om een bod uit te brengen. Dat kan zowel telefonisch, per sms als per mail.

De meeste makelaars hebben vooraf opgemaakte bodpapieren die je makkelijk kan invullen.

Wij werken zelf altijd met schriftelijke biedingen via een aankoopbod. Zo is er nooit discussie over de prijs, het voorwerp, de geldigheidsduur en eventuele specifieke afspraken zoals een opschortende voorwaarde voor lening of afgesproken overname van bijvoorbeeld meubelen. 

Heb je een bod uitgebracht? Dan is het aan de verkoper om dit bod te overwegen.

Weet dat je bod bindend is. Aanvaard de verkoper de bieding, dan is er een verkoop gesloten.

Bereid je dus zeker goed voor voordat je een bod uitbrengt. Zorg dat je de woning hebt bezocht. En alle nodige stukken zoals EPC, bodemattest, elektrische keuring hebt kunnen inkijken.

Ga zeker ook al even langs bij de bank. Zo kun je een realistisch en financieel haalbaar bod uitbrengen. De verkoper mag je bod aanvaarden, weigeren of een tegenvoorstel doen.

Een extra tip? Laat je bod niet oneindig geldig zijn maar zet er een beperkte geldigheidsduur op. Zo krijg je op korte termijn reactie van de verkoper maar weet je voor jezelf ook dat je weer vrij bent voor een eventuele aankoop. Want zolang je bod loopt kan de verkoper zijn akkoord geven en heb je een bindend akkoord. Je hebt dan met andere woorden een huis gekocht!

Valérie Neutjens

Een nauwgezet persoon die altijd zorgt dat de puntjes op de i staan. Valérie is een bezige bij die altijd klaar staat met raad en daad. Samen met haar collega-zaakvoerder Clint is zij het kloppend hart van onze kantoren.

Vastgoedpartner met een hart voor de streek

Nood aan een immomakelaar die het vak en de regio door en door kent?

Maak kennis met C&M Vastgoed