Verhuurder?

Laat je administratie van a tot z regelen

Heb je een geschikte huurder gevonden? Dan volgt nu het administratieve deel. Maar hoe zat die huurwetgeving ook alweer in elkaar? Laat je bijstaan door C&M Vastgoed. Zodat jij op beide oren slaapt.

Het verhuurproces in 7 stappen

1

Opmaak huurcontract

We maken het huurcontract op volgens de wettelijke bepalingen. Door onze juridische dienst zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste wetgeving. Zo belanden alle clausules netjes in het contract.

2

Voorbereiden waarborg

Wij zorgen dat er een dossier wordt geopend bij Korfine: een snelle en eenvoudige manier om een huurwaarborg te vestigen. Wij volgen dit als makelaar volledig voor je op. Huurders krijgen rechtstreeks een digitale betalingsuitnodiging.

Geen gedoe meer met afspraken bij de bank én een eenvoudige opvolging vanuit ons kantoor. Want wij gaan heel transparant per dossier na of de huurder zijn waarborg al heeft gestort.

3

Begeleiden ondertekening huurcontract

Het huurcontract ondertekenen doen we op één van onze kantoren. Een moment waar we graag de tijd nemen om het volledige contract te doorlopen en extra informatie te geven. Vragen rond bepaalde clausules? Onze verhuurexpert geeft graag meer uitleg.

4

Plaatsbeschrijving

Dit is een gedetailleerde en objectieve omschrijving van alle ruimtes en een uitgebreid fotodossier. Met dit document zijn er geen misverstanden meer over de staat van het pand, na afloop van het huurcontract. De plaatsbeschrijving gebeurt door een externe partij. Wij begeleiden het hele proces en brengen alles hiervoor in orde.

5

Registratie

Wist je dat je verplicht bent om je huurcontract en plaatsbeschrijving te registreren bij FOD Financiën? Wij maken deze wettelijke administratie voor jou in orde.

6

Start huurcontract

Voordat de huurder zijn intrek neemt, controleren wij of de gemaakte afspraken zijn nagekomen. Is er een brandverzekering afgesloten? Is de huurwaarborg betaald? Wij zorgen voor een vlotte sleuteloverdracht, nemen meters op en regelen de overzetting.

7

Jaarlijkse indexatie

Je kan de huurprijs jaarlijks indexeren. Wij berekenen voor jou de nieuwe huurprijs en bezorgen je een voorbeeldbrief die je aan je huurder kan geven.

Verhuurder? Laat je administratie regelen

Geschikte huurder gevonden? Dan volgt het administratieve deel. Met onze diepgaande kennis van de regio brengen we het hele verhuurproces tot een goed einde.

Download onze gratis infogids

Of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over onze verhuurservice.