Kenners van de regio | 2 kantoren | Hartelijk en betrouwbaar

Het C&M Verhuur-stappenplan!

Als verhuurder wil je uiteraard zo snel mogelijk een geschikte huurder vinden. Want een leegstaand pand kost geld. Maar de zoektocht en de papierwinkel kosten je dan weer tijd. Twee zaken die je niet op overschot hebt of die je in ieder geval niet wil verspillen. En dan zijn er ook de regeltjes die steeds opnieuw veranderen. Want hoe zat dat ook alweer met die huurwetgeving? En wat moet je als verhuurder allemaal in orde brengen?
Bij het verhuren van je pand komen er heel wat zaken kijken. Daarom neem je hiervoor het liefst een expert onder de arm; iemand die aan de hand van een concreet en helder stappenplan jouw woning zal verhuren. Maar wat houdt dat stappenplan nu in? Om je een idee te geven hoe het verhuurproces in elkaar zit, nemen we je mee doorheen de stappen van C&M Vastgoed:

Stap 1: Huurprijs
Een marktconforme huurprijs is belangrijk om je pand zo snel mogelijk en aan de juiste persoon te verhuren. Heb je geen idee over de huurprijs van je pand, of wil je zeker zijn dat jouw prijs niet te laag of te hoog is? Wij geven je hierover graag ons advies.

Stap 2: Dossier samenstellen
We stellen een volledig verhuurdossier samen en kijken na of alle nodige documenten aanwezig zijn.

Stap 3: Reclame maken
Wij zorgen voor kwalitatieve foto’s en maken op verschillende immo-sites reclame voor jouw pand (Immoweb, Immovlan, Zimmo, …). Wij beschikken trouwens over een ruim klantenbestand met actieve kandidaat-huurders.

Stap 4: Plaatsbezoeken organiseren
Wij organiseren en begeleiden alle bezichtigingen met de kandidaten. En dat niet enkel op werkdagen, maar ook in het weekend en s’avonds.

Stap 5: De kennismaking
Als we een geschikte kandidaat-huurder geselecteerd hebben, regelen we een kennismaking met jou. Jij hebt de finale beslissing.

Stap 6: Huurcontract opstellen
We maken het huurcontract op, conform de wettelijke bepalingen. Dankzij onze juridische dienst zijn wij op elk moment op de hoogte van de nieuwste wetgeving, zodat alle clausules in het contract opgenomen worden.

Stap 7: Plaatsbeschrijving
Dit is een gedetailleerde en objectieve omschrijving van alle ruimtes en een uitgebreid fotodossier. Dit document zorgt ervoor dat er na afloop van het huurcontract geen misverstanden kunnen zijn over de staat van het pand.

Stap 8: Sleuteloverdracht
Voordat de huurder zijn intrek neemt, controleren wij of de gemaakte afspraken zijn nagekomen (zoals het afsluiten van de brandverzekering, betaling van de huurwaarborg, … ). Wij zorgen voor een vlotte sleuteloverdracht, nemen meters op en zorgen voor de overzetting.

Stap 9: Registratie bij FOD Financiën
Wist je dat je verplicht bent om je huurcontract en plaatsbeschrijving te registreren bij FOD Financiën? Wij maken deze wettelijke administratie voor jou in orde.

Stap 10: Jaarlijkse opvolging
De huurprijs kan jaarlijks geïndexeerd worden. Wij berekenen voor jou de nieuwe huurprijs en bezorgen een voorbeeldbrief die je aan de huurder kan bezorgen.

Zo, in 10 stappen zorgen wij voor een zorgeloze verhuur en een jaarlijkse opvolging. Jij hoeft je hierover dus geen zorgen meer te maken.

Zit je met vragen over de verhuur van je pand? Wij helpen je graag! Mail ons of bel ons gerust op.
info@cm-vastgoed.be – 0479 01 01 01

Laura Willems

Als verhuurspecialist behandelt Laura met een grote glimlach de meeste verhuurdossiers. Daarnaast kan je steeds bij haar terecht voor een leuke babbel!

Vastgoedpartner met een hart voor de streek

Nood aan een immomakelaar die het vak en de regio door en door kent?

Maak kennis met C&M Vastgoed