Kenners van de regio | 2 kantoren | Hartelijk en betrouwbaar

Wat is een BEN-woning en hoe haal ik de juiste norm?

De afkorting BEN staat voor Bijna Energie Neutraal. Een BEN-woning voldoet aan de BEN-principes. Dit zijn eisen die worden opgelegd aan nieuwbouw, herbouwwoningen en appartementen. Zo mag je E-peil maximum E30 zijn.

Vraag je dus een vergunning aan voor een nieuwbouw of herbouw? Dan moet je naast dit E peil ook aan de EPB-eisen voldoen om dit label van BEN-woning te mogen dragen.

Dit zijn regels rond thermische isolatie, risico op oververhitting, type ventilatie en het aandeel hernieuwbare energie in je woonst. Het is net de combinatie van deze verschillende factoren die je E-peil gaat beïnvloeden.

Voldoe je aan de EPB eisen omschreven in je vergunning? En is je Epeil lager dan E30? Dan heb je officieel een BEN woning! Niet onbelangrijk: de overheid geeft kortingen op de onroerende voorheffing als je investeerde in een BEN-woning.

Valérie Neutjens

Een nauwgezet persoon die altijd zorgt dat de puntjes op de i staan. Valérie is een bezige bij die altijd klaar staat met raad en daad. Samen met haar collega-zaakvoerder Clint is zij het kloppend hart van onze kantoren.

Vastgoedpartner met een hart voor de streek

Nood aan een immomakelaar die het vak en de regio door en door kent?

Maak kennis met C&M Vastgoed