Kenners van de regio | 2 kantoren | Hartelijk en betrouwbaar

Een bestaande – of nieuwbouwwoning kopen? 5 redenen waarom nieuwbouw een slimme keuze is.

Koop je nu best een bestaande woning (om ze al dan niet te renoveren) of kijk je beter uit naar een instapklare nieuwbouwwoning? Het antwoord op deze vraag is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke smaak en voorkeur. Maar, staar je niet lukraak blind op het charmante karakter van een oude hoeve of de romantische sfeer van een statig herenhuis. In dit artikel sommen we dé 5 voordelen van een nieuwbouwwoning voor je op.

Je weet wat je koopt en wat het kost
Bij een bestaande woning loop je het risico om op verborgen gebreken te stoten, met onvoorziene kosten als gevolg. Een nieuwbouwwoning sluit deze onaangename verrassingen uit.  De prijs en wat je ervoor krijgt, staan bij een nieuwbouwwoning glashelder in het contract vermeld. Kies je tijdens de opbouwfase toch voor een duurdere afwerkingsgraad, dan wordt de extra kostprijs vooraf met jou besproken.

Je geniet meteen van het wooncomfort
Wanneer je kiest voor een nieuwbouwwoning, kies je voor een woning die af is. Geen zorgen en stress dus van renovatiewerken. Omdat alles spiksplinternieuw en ongebruikt is, sta je de eerste 10 jaar (meestal langer) niet voor grote kosten, zoals bijvoorbeeld de reparatie of vervanging van de gas- elektriciteits- of verwarmingsinstallatie.

Energiezuinig en conform de wettelijke norm
Nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan strengen energie-eisen. Dit is niet enkel goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De energienormen worden trouwens jaar na jaar strenger. Met een nieuwbouwwoonst hoef jij je de eerste jaren geen zorgen over te maken. Bij een bestaande woning daarentegen zal je in het beste geval al na enkele jaren energiebesparende investeringen moeten uitvoeren om te blijven voldoen aan de strenge normen. Met de huidige torenhoge energieprijzen geen onbelangrijke factor bij de aankoop van een woning.

Goedkoper in onderhoud
Wanneer je een woning koopt, ga dan ook na wat de woning jou jaarlijks aan onderhoud, verwarming en renovatie zal kosten. Zo is een nieuwbouwwoning bij aankoop soms duurder dan een bestaande, maar ligt de jaarlijkse kost op zijn beurt weer een stuk lager. De eerste 10 jaar blijf je met een nieuwbouwwoning alvast gespaard van grote kosten.

Je bent 10 jaar lang beschermd
Dankzij de wet Breyne ben je als koper van een nieuwbouwwoning beschermd tegen slecht uitgevoerde werken. De bouwheer, aannemer en architect blijven maar liefst 10 jaar na oplevering van de woning aansprakelijk voor eventuele gebreken.

Wist je dat C&M Vastgoed verschillende nieuwbouwprojecten in jouw buurt verkoopt? Bekijk hier een greep uit ons aanbod:

Project ’t Groenehof – Sint-Katelijne-Waver

Project SFERA – Westerlo

Project Eksterveld – Putte

Wens je meer informatie over één van deze projecten?

Bel ons op 0479 01 01 01 of mail naar info@cm-vastgoed.be

Clint Maes

Naast een van de zaakvoerders, is hij een verkoper in hart en nieren. Rendementen en budgetberekeningen kennen geen geheimen meer. Doe daar nog een creatieve geest bij, zo heb je onze multitasker, Clint.

Vastgoedpartner met een hart voor de streek

Nood aan een immomakelaar die het vak en de regio door en door kent?

Maak kennis met C&M Vastgoed