Kenners van de regio | 2 kantoren | Hartelijk en betrouwbaar

Nieuwe vastgoedtendens: de daling van de hypotheekrente

Goed nieuws voor vastgoedkopers: de rentevoet van hypothecaire leningen is de laatste weken fors gedaald. We spreken van een daling van zo’n 0,6 procent. Hoe komt het dat die rente ineens zo sterk zakt? En wat betekent dat concreet voor jou?

Wat levert deze rentedaling je op?

De gemiddelde rente zakte de afgelopen weken van 3,88% naar 3,32% en dat levert je als huizenkoper aanzienlijke besparingen op.

Een concreet voorbeeld:

Als je vandaag een lening van 200.000 euro voor een looptijd van 25 jaar afsluit, heb je aan het einde van je hypotheeklening zo’n 18.000 euro minder rente betaald ten opzichte van november.

Een gunstig moment om te kopen

De stabilisatie van energie- en voedingsprijzen heeft een positieve invloed op het vertrouwen van kopers, wat de vraag naar woningen stimuleert.

De markt vandaag wordt nog niet massaal betreden. Daarom is het nu opportuun om nu de vastgoedmarkt te verkennen. 

Anticiperende markten

De onverwachte snelheid van de renteverlaging wordt toegeschreven aan anticiperende markten, vooral beïnvloed door de verwachting van renteverlagingen door de Centrale Bank in de VS. Deze anticipatie heeft de markten in beweging gezet en heeft geleid tot een meer dan verwachte daling.

Toekomstige onzekerheden

Terwijl wordt verwacht dat de cijfers in de nabije toekomst niet veel zullen schommelen, zijn er enkele onzekerheden met betrekking tot de rente in de komende jaren. De vergrijzing, matige economische activiteit en de invloed van de verkiezingen in de VS zijn factoren die de schommelingen kunnen beïnvloeden.

Heb je een vraag? Of wil je graag meer info? Contacteer je C&M vastgoedexperts voor advies op maat. 

Nieuwsgierig naar ons ‘te koop’-aanbod? Bekijk snel onze selectie

Valérie Neutjens

Een nauwgezet persoon die altijd zorgt dat de puntjes op de i staan. Valérie is een bezige bij die altijd klaar staat met raad en daad. Samen met haar collega-zaakvoerder Clint is zij het kloppend hart van onze kantoren.

Vastgoedpartner met een hart voor de streek

Nood aan een immomakelaar die het vak en de regio door en door kent?

Maak kennis met C&M Vastgoed